6 de juny del 2017

Un INVENTILLU amb molt bon resultat FORA PAPARRES!

Ja sabem que quan arriba la primavera els nostres peluts poden agafar bitxus varis que ens portarán de cap (o de cul, depen de la postura que agafis quan t'atabales ;)), per les malalties que contagien i pel que suposen les ferides i malestar que els causen.

Molts ja coneixeu les "pipetes", collars. Són bàsics per evitar que els paràsits externs, com les puces i paparres, evolucionin en el creixement i reproducció.

També hi ha una solució complementària, que suma i potser coneixes, ecològica i econòmica alhora que indolora, que és l'OLI.
Aplicat sobre les paparres durant un parell de minuts, no gaires, fan que la paparra no tingui oxigen i desprengui la boca de la pell de l'animal. D'aquesta manera evitem que el cap i les dents es trenquin al arrencar-la en viu, que és el que s'acostuma a fer.
Així surt fàcilment! només queda la mossegada que es pot desinfectar despres si es vol.

El nostre primer intent va ser les XERINGUES amb OLI. És una bona solució però un pél incòmode d'aplicar. Van molt be les xeringues d'orifici gran.

Es tracta de submergir prou temps la paparra dins una gota d'oli.

El segon "inventillu" i aquest si és fantàstic!, és la BASE d'una CANDELETA d'aniversari.
Funciona en animals que tinguin alguna paparra que fa poc temps, les petites (4mm. maxim), les enganxades d'un parell de dies com a molt.
Acostumen a ser així de petites quan el tens cuidat i controlat. Fins que els fa efecte la pipeta i es moren passen uns quatre dies aproximadament, mentrestant van xupant sang i transmetent possibles malàlties al gos o gat.

El remei de l'oli funciona SEMPRE tinguin la mida que tinguin, només cal aplicar l'oli amb un potet més gran, un tap d'ampolla o el que tinguis per casa que aguanti dins l'oli boca avall apretant.

Encara que quan abans les vegis i li treguis millor! ;)
Requereix paciència i una mica de traça, però és molt fàcil!

Aqui tens imatges de amb que i com s'em ha acudit fer-ho:



Primer probem si es despren per si sola...


Si no ho fa, omplim del tot la part central del peu de l'espelmeta amb oli.


...ho apliquem durant un minut i comprovem si estirant fluix surt, així repetim si cal,
Mira que fàcil! amb la punxa que té ho pots aguantar molt be!


....argh...quin descans...



Es seca be l'oli.


"Gràcies guapi! ;)"
Si vols aplicar despres alguna cosa per la ferida o res.
I ja ho tens!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada